divendres, 3 de juny del 2011

“Punt de Trobada Empresarial” al PTV


En el Parc Tecnològic del Vallès (PTV) el dia 31 al matí al “Punt de Trobada” hem trobat una setantena d’empreses, no només de Cerdanyola del Vallès, sinó també de Barcelona i d’altres ciutats de la metròpoli. Fer contactes comercials ha estat l’objectiu principal d’aquesta jornada de networking.



Moment durant la presentació del "Punt de Trobada Empresarial 2011" a la Carpa Central del PTV


La presentació de l’acte ha anat a càrrec de l’alcaldessa de Cerdanyola, Carme Carmona, i del director general-conseller delegat del PTV, Francesc Martos, qui ha destacat la importància d’aquest tipus d’encontre per a que els empresaris es retrobin amb la formació i realitzin contactes comercials d’èxit. Per la seva banda, Carmona ha afegit que “aquestes sessions que se celebren al PTV han de permetre crear sinergies i fer créixer Cerdanyola”. L’alcaldessa ha valorat el servei que ofereix el Parc a la ciutat. 

El “Punt de Trobada Cerdanyola del Vallès 2011” ha comptat amb l’assessorament i orientació de dues psicòlogues de F.O.C (Formació, Orientació i Coaching), Natàlia Pomar i Clara Vergés. En el marc del taller “Creativitat i xarxes de treball”, inclòs a la jornada, les dues psicòlogues han dividit la sala en dos grups i han donat les claus per a potenciar les habilitats comunicatives dels assistents.

La sessió d’entrevistes ha tancat el “Punt de Trobada 2011”. La setantena de participants han elaborat la seva agenda per a entrevistar-se amb les companyies amb les que tenen afinitats empresarials i amb les quals hi pot haver la possibilitat de dur a terme negocis i/o col·laboracions.








dimecres, 1 de juny del 2011

Article Juny: La Comunicació (consonància pensament i acció)

L’article d’aquest mes continua plantejant factors de la Comunicació que podem fer servir en la presentació i venta del nostre projecte, en una reunió o en qualsevol situació en la que transmetem un missatge i les emocions lligades a aquest.

Quanta gent està lliure de tenir prejudicis, quanta claretat té el missatge que transmeten, vocalitzem sempre? Hi ha molts aspectes que se’ns poden presentar com a barreres de la comunicació. Un dels més habituals és la incoherència entre el missatge verbal i el no verbal.

La Comunicació no verbal constitueix pràcticament el 80% del procés de comunicació interpersonal.

Aquesta té tres àrees protagonistes :

• Les que fan referència al cos de les persones: aspecte físic, moviment, postures, gestos facials...
• L’entorn dels objectes de les persones (roba, adorns...) o que estan a l’ambient (mobiliari, llum...).

• L’espai i el temps que s’utilitzen (silencis, distàncies...)


Per dominar tots aquests elements és imprescindible tenir una actitut adequada, el que tenim a la ment mana sobre les nostres conductes, cares que posem, to i ritme de veu que mostren, en resum allò que percep la gent.
Per una actitut adequada dins de la comunicació ens referim a temes com Receptivitat, Tolerància, Positivisme.
Aquestes actituts les haurem de mostrar en tot entorn de sinergia i de treball en xarxa i en equip.

Per a ajudar-nos, tindrem molt en compte que :

- cal ser conscient que allò que és clar i evident per a mi, pot no ser-ho per a un altre.

- és important el fet d’entendre com pensa o sent una altra persona sense necessitat d’estar-hi d’acord.

- estar disposat a considerar diverses solucions més que a imposar la pròpia és un gran valor.

- s’ha de tenir una actitud de crítica constructiva amb nosaltres mateixos i acceptar els errors.

I sobretot preguntar-nos que podem fer nosaltres per a que la nostra comunicació millori.


Així finalitzem la sèrie d’articles relatius a la competència de la comunicació i us convidem a observar el vostre entorn (transport públic, debats televisius...) i a vosaltres mateix@s.

A F.O.C. us recordem que el Coaching pot ser la eina que necessiteu per a dur a terme millores personals.