divendres, 14 de gener del 2011

Vam assistir al Dones en Xarxa amb Trina Milán: "Internet és el canvi cultural més important dels darrers tres segles"


Ahir a la tarda va quedar oficialment inaugurades les trobades mensuals de Dones en Xarxa amb un format diferent de l'habitual.
Es plau dir que vam trobar-hi cares conegudes i de noves, idees desenvolupades i interessants i diversitat i respecte.

Adjuntem l'article que ha publicat avui Dones en Xarxa i que resumix a la perfecció les nostres inquietuds:

"Internet és el canvi cultural més important dels darrers tres segles". Amb aquesta declaració tan contundent va començar la intervenció de Trina Milán, professora de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i presidenta de l’associació STIC.CAT - organitzadora dels Premis Blocs Catalunya - en el I Còctels & Blocs de Dones en Xarxa, celebrat el passat 13 de gener, a la Cocteleria Milano de Barcelona.


Una trentena de dones ens van acompanyar en aquesta ocasió tan especial, l’estrena del nou format de trobades de blocaires catalanes de la nostra associació. Gràcies a la seva participació, el bon ambient i els millors còctels, l’esdeveniment va ser tot un èxit. La conversa, el debat i l’intercanvi d’experiències al voltant de les TIC i, en particular, dels blocs i les xarxes socials, van marcar la vetllada.



La Trina va comentar que, tot i que el bloc és el principal mitjà per formar-se una identitat digital a Internet - "és el contenidor de la resta de xarxes" - , el servei de microblogging Twitter s’ha convertit en una eina indispensable per a tots i totes les professionals: "avui en dia, si ets professional i no estàs a Twitter, et falta alguna cosa".

També va tractar la importància d’organitzar la infinita informació que es troba a la xarxa - clau de l’èxit d’empreses com Google i el seu cercador - i com, en el cas dels blocs, les etiquetes ens serveixen per ordenar els nostres continguts i alhora visibilitzar-los a Internet.

Va parlar de la seva experiència a la UOC, on tot l’aprenentatge es realitza de manera online, i de com les escoles, institus i universitats s’estan quedant enrere pel que fa a les noves tecnologies: "actualment, entrar a una aula és entrar al segle XIX". La Trina, amés, es va mostrar contrària a censurar certs continguts de la xarxa als i les joves, pràctica que duen a terme algunes institucions educatives i molts pares i mares.


Interessantíssimes opinions sobr e 2.0

La Clara Vergés, la Natàlia Pomar, la Pili Muñoz, la Clara Martín, l’Olga Arderiu, la Neus Navarro, la Mariví Arróspide, la Lourdes Muñoz i l’Amparo Bernad, que ja havien participat en altres edicions de les nostres trobades - sota el nom de Beers & Blogs per a Noies - ens van voler acompanyar també en aquesta ocasió.

Però hi va haver cares noves - i moltes. L’Emma Giné, tècnica en comunicació digital del Centre d’Informació i Recursos per a Dones (CIRD) de Barcelona, i la Teresa Bau, col·laboradora de la primera agència de notícies catalana amb visió de gènere, La Independent, van posar el toc més feminista.

Les sexòloges Laura Carrión i Laia Pajuelo ens van presentar els seus projectes - la Laura és l’autora de diversos llibres i la Laia estrena La Dolce Venus, la primera empresa de reunions de venda de productes eròtics que treballa sota la perspectiva de gènere.

La Nati Falcó va venir des de Sitges per presentar-nos Mamá Tomate, la seva empresa de customització de peces de roba i altres. La Mª Carmen Navarro ens va parlar de la seva experiència com a coaching amb perspectiva sistèmica.

L’assesora Laura González, la professora Jenny Moix i la Blanca Casado, que va venir des de El Masnou, es van unir a la trobada amb la intenció d’informar-se i trobar consells per endinsar-se en el món dels blocs i les xarxes socials, mentre que la Rosa Mª Garrido ho va fer amb l’objectiu de motivar-se per re-activar els seus perfils.

La informàtica Eva Jiménez, la community manager Adriana López, la responsable de màrqueting Esther Alegre, i les periodistes Anna Boluda i Mercè Piqueras, també van aportar el seu granet de sorra a la trobada.

Amb afirmacions per part de les assistents com ara "moltes gràcies per la iniciativa", "un plaer fer un còctel i parlar de xarxes i blocs amb vosaltres" i "no serà el meu últim Còctels & Blocs", creiem que les participants van quedar tant satisfetes amb la trobada com nosaltres, l’organització.

Ens veiem en el II Còctels &Blocs, el 10 de febrer, a partir de les 19 hores, a la Cocteleria Milano de Barcelona!

diumenge, 9 de gener del 2011

Relato: DOLOR Y SAL

Un anciano maestro Hindú se cansó de las quejas de su aprendiz así que, una mañana, le envió por algo de sal. Cuando el aprendiz regresó, el maestro dijo al joven infeliz que pusiera el puñado de sal en un vaso de agua y luego se la bebiera.



-“¿A qué sabe?” preguntó el maestro.

-“Amargo,” escupió el aprendiz.



El maestro rió entre dientes y entonces le pidió al joven tomar la misma cantidad de sal en la mano y ponerla en el lago. Los dos caminaron en silencio al lago cercano y una vez que el muchacho lanzó al agua su manotada de sal el viejo le dijo: “Ahora bebe del lago.”



En cuanto el agua se escurría por la quijada del joven, el maestro le preguntó: “¿A qué sabe?”

-“Fresca,” comentó el aprendiz.

-“¿Te supo a sal?”

-“No,” dijo el joven.

En esto el maestro se sentó al lado de este chico que le recordaba a sí mismo y le tomó sus manos:

“El dolor de la vida es pura sal; ni más, ni menos. La cantidad de dolor en la vida permanece exactamente la misma. Sin embargo la cantidad de amargura que probamos depende del recipiente en que ponemos la pena. Así que cuando estás con dolor, la única cosa que puedes hacer es agrandar tu sentido de las cosas. Deja de ser un vaso. Conviértete en un lago.”
 
Piensa en el proceso de Coaching como un aliado para tí, con él puedes llegar a cambiar percepciones.